VC Verrekijker

Volleybalclub VC Verrekijker Oirschot

Actueel

VC Verrekijker

Welkom op de website van Volleybalclub Verrekijker uit Oirschot.

VC Verrekijker JA1 - VC Riethoven JA1

 

Zaterdagochtend 5 oktober traden onze jongens aan in De Kemmer om een wedstrijd te spelen tegen de jongens uit Riethoven. Voor de aanvang van de wedstrijd om 12:00 was er een grote chaos: de muziek deed het niet, er was geen scheidsrechter, er was geen teller en het team telde slechts zeven spelers, waardoor niet alle posities optimaal ingevuld konden worden.

Na het oplossen van al deze problemen begonnen we de eerste set, na een rommelige warming-up. Deze begon al meteen goed voor VC Verrekijker. Alle ballen werden goed gepasst, de fouten werden aan de andere kant van het net gemaakt en we hadden een aantal mooi aanvallen. Dit werd dan ook bekroond met een setstand van 25-9 voor VC Verrekijker JA1.

 

Gelukkig hielden we dit uitstekende volleybal vol in de tweede set, qua aanvallen werd er vaak nog een schepje bovenop gedaan. Riethoven wist in deze set toch nog tien puntjes te pakken van Oirschot, maar daar bleef het bij en de setstand was 25-10 in het voordeel van VC Verrekijker.

 

In tegenstelling tot de voorgaande sets ging het in de derde set helemaal mis, Oirschot ging ‘meeprutsen’ met Riethoven: passes werden niet meer netjes naar de set-upper gebracht, waardoor deze ook geen mooie set-ups kon geven voor de aanvallers. Na een achterstand kroop ons puntenaantal langzaam terug naar dat van Riethoven, maar dit werd niet voldoende voortgezet om de set te winnen. Deze set werd weggegeven met 22-25 in het voordeel van VC Riethoven JA1, waarmee de setstand 1-2 werd.

 

Er was echter nog een goede kans dat we de wedstrijd gingen winnen. Om een vijfde set te vermijden, zouden we dan wel deze set binnen moeten halen. Dat deden we dan ook. Joost Verhouden (spelverdeler) werd, vanwege tekort aan spelers, op zijn oude plek gezet en hij was back in the game. Met goede set-ups van Ivo Damen en mooie aanvallen van onder andere Sjoerd Damen en Maarten Witlox werd het harde werken beloond met een setstand van 25-10.

 

Hiermee werd de wedstrijd tot een eind gebracht, waar VC Verrekijker JA1 met 3-1 gewonnen heeft van VC Riethoven JA1. De sfeer binnen het team was prima en, ondanks het dipje in de derde set, was de kwaliteit van het volleybal ook helemaal goed. Bovendien willen we het publiek bedanken dat ons weer aan kwam moedigen!

 

De volgende wedstrijd van VC Verrekijker Jongens A zal plaatsvinden op zaterdag 26 oktober in Sporthal De Hazelaar, Rosmalen. Spirit JA1, bereid je maar voor!


Geplaatst op 05-10-2013


Powered by CuteNews
© 2009 - 2013 VC Verrekijker Oirschot - Webdesign: Dualler Dualler