VC Verrekijker

Volleybalclub VC Verrekijker Oirschot

Actueel

VC Verrekijker

Welkom op de website van Volleybalclub Verrekijker uit Oirschot.

Interactief platform voor volleybalofficials

Vandaag wordt Arbitrage.nevobo.nl, een interactief platform voor Nevobo officials, officieel gelanceerd. De website is een verlengstuk van volleybalportal www.volleybal.nl en brengt actuele en algemene informatie over spelregels en richtlijnen van drie volleybaldisciplines: zaal-, beach- en zitvolleybal. Maar bovenal is Arbitrage.nevobo.nl bedoeld als interactief platform voor en door jullie; volleybalscheidsrechters, -lijnrechters en andere officials. Op dit moment zijn de community’s voor nationale officials actief; begin 2014 kunnen, na afspraken hierover met de regio’s, ook regionale officials via het platform met elkaar communiceren.

,,Uit gesprekken en het onlangs gehouden tevredenheidsonderzoek onder nationale scheidsrechters bleek behoefte te bestaan aan verbetering van de communicatie via een modern en efficiënt medium”, licht initiatiefnemer André van der Mark de komst van het platform toe. ,,Belangrijk is om relevante, actuele arbitrage informatie op eenvoudige en snelle wijze beschikbaar te hebben. En omdat de ondervraagden ook aangaven graag onderling, op het eigen niveau, (bijzondere) ervaringen te willen delen of spelregels te toetsen, bleek een online arbitrageplatform het ideale medium.”

Van der Mark, zelf verantwoordelijk voor beachvolleybal in de nationale werkgroep Arbitrage, stak veel tijd in de ontwikkeling en bouw van de interactieve site. ,,Het is nu aan mijn collega-officials om actief van het platform gebruik te gaan maken. Wij moeten elkaar stimuleren om informatie te delen en te participeren in arbitrage.nevobo.nl. Alleen samen kunnen we een levendig platform van, voor en door officials creëren en in stand houden.”

De homepage en het keuzemenu van het arbitrageplatform zijn openbaar en bedoeld om aan de behoefte aan betere communicatie te voldoen. Niet alleen voor officials en het volledige arbitraire corps, maar ook voor trainers, coaches en spelers.

Het gesloten deel is per functionaliteit, speelvorm en niveau opgesplitst in besloten communities, waarbij de werkgroepvoorzitter bepaalt of hij of zij voor zijn groep gebruik wil maken van het platform.

Shedy Doornbos, nationaal beachvolleybalscheidsrechter, kent het concept van een online arbitrageplatform al van het beachvolleybal. In de afgelopen maanden is ervaring opgedaan met beachvolleybalhoofdscheidsrechters en diverse werkgroepen binnen arbitrage. ,,Het leveren van kwaliteit als collectief begint bij samenwerken. Elkaar op de hoogte houden en dezelfde lijn hanteren is hierin belangrijk. Dit platform is een goed middel om onszelf te kunnen ontwikkelen als gemeenschap, zodat we niet als einzelgängers op de scheidsrechtersstoel staan, maar een team zijn van officials”.

Dus (beach/zit)volleybal officials van Nederland, surf naar arbitrage.nevobo.nl en log in met je relatiecode in één van de communities waarin jij actief bent!


Geplaatst op 19-12-2013


Powered by CuteNews
© 2009 - 2013 VC Verrekijker Oirschot - Webdesign: Dualler Dualler