VC Verrekijker

Volleybalclub VC Verrekijker Oirschot

Actueel

VC Verrekijker

Welkom op de website van Volleybalclub Verrekijker uit Oirschot.

Het verenigingsleven in de Verrekijker

Hoi allemaal,

Wat is dit nu weer? Hoor ik je denken. Niet iedereen heeft een beeld bij het reilen en zeilen binnen de vereniging. Met dit bericht probeer ik een beeld te scheppen. Ik kan niet van te voren bedenken hoe alles bij de lezer over zal komen – we proberen met de leden en hun ouders in gesprek te komen en te blijven. Aarzel daarom niet om contact op te nemen, dit kan via mail, telefoon, enz. Onze gegevens staan op http://www.vcverrekijker.nl/com-jeugd.php.

 

Hoe ziet de vereniging er uit, wat kan je verwachten?

Allereerst: volleybal is een teamsport. Dat betekent dat je het samen moet doen. Dat klinkt heel simpel, de praktijk laat ooit anders zien. Als sport ben je in volleybal sterk op elkaar aangewezen; je moet overspelen, iedereen doet mee. Er wordt op je gerekend dat je er bent, vooral bij wedstrijden en toernooien is dat cruciaal. Bij trainingen is het natuurlijk ook belangrijk dat je zo veel mogelijk mee doet. Voor mij persoonlijk werkt dat heel simpel: ik schrijf de trainingen en wedstrijden/toernooien in mijn agenda aan het begin van het seizoen – ik hou daar rekening mee als ik iets anders afspreek. In principe spreek ik met mezelf de aanwezigheid voor het hele seizoen af. Als er dan iets belangrijkers voordoet dan meld ik me tijdig af.

Ook buiten het veld moet je het samen doen, om de beurt rijden, shirts wassen, er zal een trainer en coach nodig zijn, enz. Voor de club zijn er ook activiteiten die gedaan moeten worden: een penningmeester die op de centen let, een secretaris die de administratie bij houdt, een technische/jeugd commissie die alles rondom de teams regelen, een activiteiten commissie die leuke dingen organiseert, enz. Het een trekt je meer dan het ander. Zonder deze mensen houdt het voor een gedeelte op! (ja, dit is een oproep – heb je een uurtje per week, meld je dan!).

Op http://www.vcverrekijker.nl/vereniging.php staat een en ander toegelicht rondom de algemene gang van zaken. Voor onderlinge communicatie en afspraken zijn er diverse mogelijkheden, e-mail en what’s app zijn tegenwoordig populair. Per team maken we een adres (bijvoorbeeld mini1@vcverrekijker.nl) en ieder lid die bij dat team hoort krijgt mail dat gestuurd wordt naar dat adres. What’s app wordt onderling geregeld. Ieder team maakt ook onderling afspraken, we zijn er voorstander van om deze op te nemen in een teamboek naast algemene gegevens. De afspraken zijn ook bijvoorbeeld een rij- en wasschema. We moedigen aan om zelf actief te zijn in de vereniging. Ga bij het mini toernooi actief langs het veld staan en moedig ze aan. Laat vooral positieve geluiden horen. Vind je het leuk om iets te organiseren? Dat kan! Je kan je aansluiten bij een commissie, of laat je idee horen bij bestuur@vcverrekijker.nl of jc@vcverrekijker.nl. Zie ook de website voor de commissies.

 

Welke leeftijdgroepen zijn er binnen de vereniging en wat doen die dan?

De vereniging richt zich op diverse doelgroepen en is dus breed georiėnteerd. Dat begint met de mini’s (6 tot 12 jaar). In deze groep leer je op speelse wijze volleybal. We volgen daarbij de regels en opzet vanuit de Volleybal bond Nevobo. Deze opzet heet CMV. De mini’s spelen ongeveer 1 keer per maand een toernooi op zondag. We zijn gewend dat nieuwe leden eerst een tijdje willen oefenen voordat ze mee gaan doen met wedstrijden. We laten de keuze open wanneer dat is. Wil je mee gaan doen met toernooien en wedstrijden dan wordt je aangemeld bij de bond en is er een foto nodig voor op de spelerskaart.

De volgende groep is jeugd. We hebben 3 leeftijd-groepen, A (16-17), B (14-15), C (12-13). De leeftijd is een regel waar we naar kijken, maar ook welke groep qua volleybal en sociaal bij je past. De motivatie van leden kan uiteenlopen, waarbij de 1 heel fanatiek is en de ander gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan. We proberen aan beiden een plaats te bieden. Dat betekent wel dat we soms keuzes moeten maken. Deze groepen spelen een competitie op zaterdag. De jeugdleden worden betrokken om als assistent te helpen bij het geven van training. Als je bij de A Jeugd speelt ga je een scheidsrechterscursus volgen.

Na de jeugd (vanaf 18 jaar) kom je bij de senioren. Zij spelen ook op zaterdag. Door senioren en jeugdleden samen worden bij de thuiswedstrijden gefloten, geteld en zaalwacht gedraaid – dit bij toerbeurt.

Tot slot is er de recreatie. Voor leden die alleen door de week willen volleyballen en eventueel deel willen nemen aan een recreatie competitie.

Ik denk dat je hiermee wel een beetje een beeld hebt.


Geplaatst op 29-03-2014


Powered by CuteNews
© 2009 - 2013 VC Verrekijker Oirschot - Webdesign: Dualler Dualler