VC Verrekijker

Volleybalclub VC Verrekijker Oirschot

Vereniging

Vereniging

Onze vereniging heeft een goede sfeer hoog in het vaandel staan. Dat kunnen we samen zo houden. Dit artikel beschrijft hoe we dit kunnen bereiken.

Bij het regelen van trainers, coaches, zaal en materialen en het organiseren van activiteiten zoals toernooien, feestjes, sinterklaas, paaseieren zoeken, enz. kunnen we regelmatig een helpende hand gebruiken. 
Gelukkig zijn veel vrijwilligers bereid zich voor onze club in te zetten. Zonder hen zouden een aantal zaken niet mogelijk zijn. Maar ze doen het niet voor niets, het is vooral leuk om met elkaar in een gezellige sfeer de club draaiende te houden. Het vrijwilligerswerk is binnen onze club niet langer vrijblijvend. Omdat het onmogelijk is een vereniging goed te laten functioneren zonder vrijwilligers, is de steun van leden en ouders onmisbaar. Geef de activiteiten aan waar je je voor wil inzetten. Het wassen van de kleding en het verzorgen van vervoer van en naar wedstrijden wordt hierbij als vanzelfsprekend geacht.

Er zijn natuurlijk ook wat afspraken die voor iedereen gelden. Wij achten ze als heel normaal en sommen ze hier op:

  • Er gelden omgangsvormen zoals je dat thuis, op school, op het werk, enz. ook zou verwachten. Behandel iemand zoals je zelf ook graag behandeld wil worden. Zijn er problemen op dit vlak? Probeer er samen uit te komen. Lukt dat niet vraag dan de trainer/coach om te bemiddelen. Lukt dat ook niet neem dan contact op met de jeugdcommissie of het bestuur.
  • Als er iemand geblesseerd raakt kan je in overleg met die persoon bespreken wat deze wel of niet kan. Mocht het zo zijn dat je twijfelt, of bang bent dat er een risico wordt genomen dat je niet kan overzien, dan kun je voor die training of wedstrijd kiezen om die persoon minder of niet mee te laten doen. Mocht de blessure en het wel of niet meedoen dan nog een vraag oproepen,  dan raden we aan dat de coach en/of de trainer ook even met de ouders overlegt over de situatie. Mocht je daar tegen problemen of vragen aan lopen dan kunnen Jeugdcommissie of eventueel het Bestuur zich hierin mengen. Voor alles geldt natuurlijk dat de gezondheid voorop staat. Als vereniging stellen we ons niet aansprakelijk voor blessures.
  • Je wordt geacht de volleybal spelregels te kennen, deze spelregels kun je vinden op http://www.volleybal.nl/competitie/naslag/reglementen-en-regelgeving
  • Ieder Nevobo-lid vanaf A jeugd neemt deel aan een scheidsrechtercursus en legt de instaptoets voor scheidsrechters af. Als je de instaptoets met goed gevolg hebt afgerond ben je een gediplomeerde scheidsrechter en wordt je ook ingezet. De scheidsrechterindeling voor dit seizoen kun je vinden op http://www.vcverrekijker.nl/pdf/scheidsrechterschema-2012-2013.pdf
  • Op de thuisdagen in de competitie wordt een indeling gemaakt voor de zaalwacht en voor het tellen van wedstrijden. Wat de taken van de zaalwacht zijn, staat uitgelegd op http://www.vcverrekijker.nl/scheidsrechters_11_3198407518.pdf.
  • In de zaal houd je je aan de voorschriften van die zaal, dat betekent dat je de zaal alleen betreedt met gymschoenen met lichte zolen. De gymschoenen worden alleen in de zaal gedragen, dus niet sneakers, of sportschoenen die ook buiten zijn gebruikt.
  • De kleding tijdens de wedstrijden wordt verstrekt door de vereniging. We zijn zuinig op de kleding en vragen dat ook van jullie. Er geldt hiervoor een kledingvoorschrift, zie http://vcverrekijker.nl/pdf/kledingregelement.pdf De kleding is eigendom van de vereniging. Als je je lidmaatschap stop zet, lever je de kleding en tas in. Schade aan het materiaal wordt in rekening gebracht.
  • Tijdens trainingen ben je vrij in je kledingkeuze, maar denk even na over wat je aantrekt. Als een trainer/coach vindt dat het nodig is, kunnen ze je verzoeken om iets anders aan te trekken.
  • De Nevobo regels schrijven voor dat sieraden en dergelijke niet in het veld mogen worden gedragen. Deze regel is bedoeld voor de veiligheid van jezelf, maar ook die van je mede- of tegenstanders. Lange haren worden daarom ook in een staart gedragen.
  • Na de training en wedstrijd ga je even douchen. Dat is hygiënisch en fris.
In het materiaalhok staat een kar met ballen. De sleutel hiervan vindt je achter de Bar. Graag deze karren ook weer op slot doen als je klaar bent met trainen en alles hebt opgeruimd. Deze ballen worden verstrekt door de vereniging en op de ballen zijn we zuinig. Wil je in de warming up een keer voetballen, pak dan de bal uit het rek waar "Voetbal" op staat. Als er ballen kapot zijn geef dit dan aan bij iemand van de TC/JC.
© 2009 - 2013 VC Verrekijker Oirschot - Webdesign: Dualler Dualler