VC Verrekijker

Volleybalclub VC Verrekijker Oirschot

Wedstrijdverslagen

Hier vind je wedstrijdverslagen van Heren 1 en Dames 1 en de nevobo-competitie uitslagen van Volleybalclub Verrekijker uit Oirschot.

VC Verrekijker Dames 1 verslaat VC ODI Dames 5 met 3-1 in een spannende derby

Dames 1 van VC Verrekijker mocht afgelopen zaterdag in Middelbeers aantreden bij VC ODI. De wedstrijdnummers 1 en 2 in de competitie beloofde een spannende pot te worden. De dames van beide teams gingen goed van start. In de eerste set ging het lang gelijk op, maar de servicebeurt van Anne Mattheeuwse maakte grote indruk op de tegenstander, waardoor de set naar VC Verrekijker ging met 25-17.

De tweede set begon VC Verrekijker, zoals zij de eerste set eindigde, sterk en vechtlustig. Mede door de sterke servicebeurten van Anne Moors, Naomi van Grinsven en Kim van den Wittenboer kwam VC Odi moeilijk tot een goede pass en aanval. Aan de kant van VC Verrekijker werd de aanval juist wel gevonden, met sterke aanvallen van Britt Broeders op de buitenkant, waar de blokkade van VC ODI geen antwoord op had.

De tweede set werd gewonnen met 25-12.De kans om deze wedstrijd meteen te beslissen geeft de dames nog meer kracht in de derde set. Wederom door de sterke service en het blokkerende vermogen van Marieke Mattheeuwse, Anne Moors en Tessa van der Schoot komt de winst steeds dichter bij. De aanval op de buitenkant en op achterover wordt slim of sterk aanvallend afgemaakt door Britt van Kroonenburg, Anne Mattheeuwse en Danique de Bie. De set is op deze manier 'kat in het bakkie': 25-7.

De wedstrijd was gewonnen maar de vierde set zou de kers op de taart kunnen zijn, coaches Laurens Verbeek en Melanie van der Meijden zetten de dames weer op scherp om met 4-0 winst terug te keren naar Oirschot. Echter ging VC ODI vrijer spelen dan de eerste drie sets en kon lang aanhaken bij VC Verrekijker. De dames van VC Verrekijker leken iets minder geconcentreerd dan de eerste drie sets. De coaches poogden de dames nog eens op scherp te zetten middels een time-out en dit leek te lukken, maar VC ODI trok deze laatste set niet aan het kortste eind en pakte de set met 25-23.

Hierdoor werd de winst 3-1 en staat VC Verrekijker Dames 1 op de eerste plaats, gevolgd door VCE/PSV Dames 3, die een wedstrijd minder gespeeld hebben.

"Op naar het kampioenschap dames!"

Geplaatst op 25-01-2015